Kreative Nørklerier

::Forside   ::Hæklet   ::Strikket   ::Syet  ::Farver  ::Møbler  ::Haven   ::Diverse   ::Ældre

:: 2015

:: 2014

:: 2013

:: 2012

:: 2011

:: 2010

:: 2009

:: 2008

November 2011:

Der er gået lidt siden jeg opdaterede sidste, kan fortælle at der en dag var dejligt vejr, så ud kom jeg og fik det lavet færdigt rundt om grantræet, rart det nu ligger hvor det skal :o)

De sidste billeder jeg har haft taget har været noget kedelige mørke, så måtte hellere få taget nogle stykker hvor det var lyst, samt fra forskellige vinkler :o) og yup det er jo efterår, så der ligger en masse blade der hurtigt blev fejet sammen bag grantræet så jeg kunne komme til, blæsten skulle gerne lige pludselig få dem til at forsvinde ud af haven ;o)

Skal havde græs hvor jeg har jævnet ud med jord, vi glæder os til at se det - ja hele haven til næste år, hvor jeg tror jeg forhåbentlig får mere tid til at nyde og ikke yde i haven ;o) dog er der en terasse - rosebede jeg skal have kigget på, helst i foråret, så jeg kan få ryddet køkkenhaven for roser, vil være rart at få sat kartoflerne tidligere end de blev i år, det var nemlig lige sent nok :o)

November 2011:

Er gået i gang med at rette på fliserne i front, lagt plastik ud, lavet lidt huller i det, hentet sand og jævnet ud, så det er klart til jeg kan få fliserne lagt :o) ind imellem kom Tobi og lagde bolden jeg skulle kaste, han er tosset med bolde, nu også de store som han ellers har været lidt bange for, men man bliver vel modigere eller noget ;o)

Oktober 2011:

Fik lavet lidt mere på det i dag.

Inden jeg som det næste lægger plastik og skovler sand på, skal jeg havde rettet på lidt af de fliser som jeg har haft lagt i fronten, da der er en lille bue op, det går jo ikke ;o) skal jo helst blive plant, så kan der muligvis engang med tiden måske komme til at stå et lille cafesæt, hvis man dog er heldig og få fat i det "Rigtige" ;o)

Oktober 2011:

Hm tja hvad kan jeg sige ;o) det var meningen jeg først ville havde gået i gang med det til næste år, men er nu kommet i gang alligevel da det jo ikke regner hele tiden ;o)

Der var en del m2 der var noget lavere end andet, så efterhånden som jeg gravede - rystede jorden af græsset, har jeg revet jorden ud for at gøre det mere jævnt.

Som man kan se på nederste billede flyttede jeg på fliserne, så de er lige i nærheden og klar til at blive lagt når jeg er klar til det ;o)

Håber jeg når at blive færdig med det, så fliserne ikke kommer til at ligge og ødelægge græsset.

Oktober 2011:

Har taget de firkantede fliser der var tilbage og sat oven på græsset for at lure om jeg kunne udvide det her rundt om grantræet, så roder de heller ikke hvor de før lå ;o) der var kun 8 stk. tilbage som intet var til, kombinerede med lidt af de samme fliser som jeg lagde ovre ved bænken, tror det nok skal blive til noget :o)

Oktober 2011:

Så var der endelig efterårs udsalg på 40%, så det blev til et par rhododendron som skulle blive høje med årene, et Blodblomme træ som vi har ønsket os at få fat i siden sidste år, træet havde vi løbende holdt øje med i et par mdr. heldigvis var der stadigvæk et tilbage da udsalget kom :o) det blev plantet imellen Rhododendron bedet og det bed der står sommerfugle buske i.

Oktober 2011:

En god potion kartofler jeg fik gravet op, de smagte godt ;o) gik jorden efter, plantede roserne midlertidig der til jeg får kigget på terrassen næste år - samt rose bedene, klematisserne er også kommet i køkkenhaven, dog med spagnum omkring og i større potter så de er til at få op igen og plantet hist og pist op af huset når det er blevet vandskuret.

Oktober 2011:

Roserne er blevet flyttet fra de 3 runde bede i forhaven, har gået jorden efter og fået plantet lidt stauder, vil mene de skulle kunne holde til at stå derude, smed også lidt løg ned, de kommer hvis de kommer...

Oktober 2011:

Har flyttet lidt på de 3 forreste 3 krysantemum og der er kommet 3 mere til. Har sået Kærmindesøstre frø der kom med posten fra Mor :o) Havde helt glemt mine lupin frø, de er nu blevet sået bagerst i det store "Staude bed", håber de bliver til noget, ellers må jeg bare samle sammen igen næste år ;o)

Oktober 2011:

Har fået plantet lidt hvide liljer hist og pist i det lange bed.

Oktober 2011:

Der var en masse husløg i krukkerne, dem fik jeg pt. plantet i bedet i nærheden af krukkerne.

Oktober 2011:

Det lykkes også at få den sidste flyttet, den var jeg ellers meget nervøs for da den er en smule skadet nederst på krukken, der blev sat akelejer i den, den sidste krukke som er den hvor der står lamper i, den blev ikke flyttet da den stod fint :o) Tog billederne fra den ene og den anden vinkel, så man kan se hvordan krukkerne står i forhold til bedet.

Oktober 2011:

Sørme om det ikke også gik godt med nummer 2 ;o) Har plantet lidt persille i den ene og lidt purløg i den anden.

Øverst i billedet kan man lige skimte der stadigvæk er lidt firkantede fliser tilbage af den type jeg brugte ved grantræet, dem får jeg væk en af de næste dage ;o)

Oktober 2011:

Potterne ville jeg gerne havde flyttet lidt på, det var lidt *Gys* for viste ikke om de ville kunne holde til det.... nå men fik gravet alt jorden op fra en potte og gået efter for alt hvad der ikke skulle være i det ;o) stak en spade ind under og tippede den, derefter kunne gemalen og den store søn få ved den og flytte den hen hvor den skulle stå, så kunne sveden tørres af panden, for det gik godt med den første ;oP

Oktober 2011:

Gik i gang i slutningen af September med at lave et bed imellem busken og tørrestativet, blev helt færdig med det her i oktober.

Kalder det for Hortensia bedet, da det er blevet lavet pga. vi var heldige og få fat i 3 stk. Hortensia til Meget billige penge, de 3 bliver temmelig høje (ala 175cm) så de ville ikke passe henne i vores lange Rhododendron bed, andre billige Hortensia blev det også til ;o) samt lyng og lidt Azelea ind imellem så det ikke står og ser så tomt ud når de mindre Hortensia visner bort.

Oktober 2011:

Man kan i det lange bed godt se efteråret er kommet, sikke en masse blade der falder af træerne ;o)

Vi "faldt" over billige lyserøde nelliker, plantede dem i bedet bag bænken samt i den anden ende af det lange bed "i svinget" hvor der er mest stauder.

Er ellers i gang med at få samlet en masse små sten op fra græsset, da jeg håber jeg har mulighed (vejret) samt tid til i år at få brugt de sidste små firkantet fliser der er tilbage, tænker at ville udvide flisebelægningen lidt foran det store grantræ.

Tæppet jeg arbejder lidt på hist og pist er nu 191 x 191, så det går stille og roligt fremad med det :o) Man kan godt se i hækle albummet jeg har været lidt træt af firkanter ;o)

Oktober 2011:

Der var stadigvæk en del sand hvor vores "juletræ" blev dumpet ned i et hul, så har fået gravet alt sandet op så det ligger klart til at kunne blive brugt til terrassen, fyldte derefter op med jord.

Imellem sandbunken og trillebøren måtte jeg den anden dag have ca. 1 m2 fliser op, for at lægge dem om, de ligger oven på et dæksel, så de "skred" noget rundt, men ligger nu godt.

Oktober 2011:

Gemalen har en kiwi, den skal helst stå hvor den kan få lov til at vokse sig mange meter, så fandt på at lave et bed her ved legepladsen hvor flisekanten = jord højden, synes det endte med at blive meget godt :o)

Den gule Potentil busk (til h.) havde vi stående i en potte, håber lidt at den vil kunne lide at være plantet ud så vi kan få mere glæde af den end kun i år.

 

September 2011:

Busken før og efter beskæring.

Har måtte beskære den kraftigt da den var blevet alt for stor og var begyndt at gå i stykker, så noget måtte ske ;o) Alt det til h. for flagstangs soklen "stod" lige som for sig selv, så busken nærmest var delt i 2.

Den skyder normalt meget hvert år, så forventer den er fin rund igen næste år :o)

Det er egentlig skønt nu hvor det er blevet efterår, så kan blomster købes ret så billigt hvis man ellers ser sig om ;o) Vi har fået fat i lidt, så er gået i gang med at rense fliser da jeg tænker at lave et bed til dem en smule tilbage imellem busken og tørrestativs stolpen.

September 2011:

Var heldig en dag i Brugsen og fik denne store Hortensia gratis, billedet til h. viser hvordan den så ud ca 2 uger efter :o)

Har været lidt i haven de dag vejret har tilladt det og ordnet forskellige ting, bl.a. klippet hæk igen...

August 2011:

Så var der endelig en dag uden regn, så bedet kunne blive færdigt ind imellem tøjvask ;o)

Der er kommet 2 røde og 1 hvid sommerfugle buske i plus 3 krysantemum.

Får stadigvæk hæklet en firkant eller 2 når jeg slapper af, så tæppet er efterhånden blevet ca. 165 x 165, håber det bliver flot :o)

August 2011:

Snuppede dette billede inden jeg ikke kunne se mere for denne dag, desværre gik det ret sløvt at gå jorden efter for ukrudt da det regnede en del, jeg nåede 4 trillebør fulde jord, så vidt jeg kan lure mangler der 4 mere.

August 2011:

Næste dag fik jeg lagt plastik i, sat en række fliser mere og startede på at gå jorden efter for ukrudt, man kan lige skimte kanten på de andre bede i hver side af billedet.

August 2011:

Her var der en lille jordbunke, gemalen hjalp mig med at skovle den hen på noget plastik så jeg senere kunne tage jorden derfra, jeg har renset flere fliser og nu lavet dette bed, fik sat 3 rækker inden det blev mørkt, det er placeret imellen rhododendron bedet og den store afslutning på det lange bed.

August 2011:

Vi har været en tur på Sjælland og købe nyere bil, så var selvfølgelig forbi de gamle som fyldte bilen op med en masse blomster fra deres have inden vi var på vej nord på igen ;o)

Der var 2 lyserøde fairy rose buske, en god portion Høst Anemoner, en masse Kærmindesøstre og meget andet :o) Fik det sat i jorden hurtigt her hvor der ikke stod noget, så kan jeg altid senere flytte på det.

August 2011:

Billedet viser gemalen har fået fjernet piletræs busken, senere blev det brændt af, jeg fik gået jorden efter for skvalderkål og revet - stampet jorden hen over hvor der var huller, er i gang med at få tømt en af krukkerne (plante det der var i andet sted) så vi snart kan se om de kan flyttes på, vi håber det :o)

August 2011:

Havde fået 2 høje roser sammen med stauderne af Ulla, dem fik jeg i går plantet hvor de skal stå fast :o) Fik fyldt små sten i de steder hvor fliserne ikke er inde og "kysse" bedkanten ;o)

I dag har jeg plantet 3 små gule roser efter vi havde været en tur i A-Z og købe lidt, bl.a. en ny kædesav da den gamle var gået til :o/ Et lille hygsomt besøg hos et venne par hvor gemalen skulle hjælpe med noget blev det også til :oD Dejligt med en lille slap af dag :o)

August 2011:

Gemalen hjalp mig jo med at flyttet Davidii'erne den anden dag, derefter kunne jeg se der manglede jord, så måtte i dag køre ca. 1½ trillebør fuld ind og fylde i bedet inden jeg fik sat andre planter "hos" Karen Blixen ;o)

Det er ca. 1 måned siden jeg klippede busken til, den er bare vokset helt vildt, så tror den skal helt væk, kan så forestille mig at havde de store hjemmelavet krukker til at stå hvor busken er nu, så kan der komme krydder urter i krukkerne :o)

August 2011:

Fik også plantet 2 mindre rhododendron, en rød og en hvid samt 3 røde lyng.

Læg lige mærke til hvor stor og flot den hvide lyng i baggrunden er blevet, dem er der også 3 af, de lyser simpelthen op i det bed :oD

August 2011:

Dagen efter fik jeg plantet de sidste af de store stauder (Iris i flg. min Mor) i det smalle stykke af langbedet bag grantræet, selvom det regnede lidt stod jeg jo fint under træet i tørvejr ;o)

Hegnet er mere skjult, så det ser meget pænere ud nu end før :o)

August 2011:

Her det "færdige" resultat efter jeg havde plantet de sidste store planter, sat de mindre op i bedet i potterne hvor jeg ca. tænkte de skulle stå og gik så ellers i gang med at plante dem, der blev flyttet lidt rundt på dem efterhånden som jeg kom frem og kunne se noget kunne stå bedre, tog mod til mig da jeg ikke glad for at dele blomster, for så bliver de jo mindre for en tid ;oP men fik delt en lungeurt i 3 og håber de vil står rigtig godt i det her bed så de bliver store og smukke ;o)

Naboen har været og kigge, hun vil ordne hendes husløg i weekenden så der bliver nogle til os :o) tænker de skal sættes langs kanten. Hun fortalte jeg skulle flytte på de 2 Hibiscus som jeg har sat tilbage i hjørnet, da der går lang tid inden de er nået op i højden, så jeg må få sat dem et andet sted hvor vi kan få mere glæde af dem imens de med tiden bliver højere, så kan de altid senere flyttes hen hvor de ellers står lige nu.

Bagtil er der en del jord hvor der ikke står noget (ala en trekant), der skulle der gerne blive plantet lupiner hvis det lykkes mig at få planter ud af de frø jeg har ;o)

August 2011:

Igen fra forskellige vinkler, er her i gang med at grave blomsterne ned hvor de skulle være, da gemalen kom hjem hjalp han med at få Davidii'erne rykket, da de jo ikke kunne tåle at stå hvor jeg ellers havde lavt bed til dem i Juni, nåede næsten at plante alle de store stauder inden det blev mørkt.

Vi var i A-Z på en søndag, de havde sat stauder ned fra 44,95 til KUN 10,- stk. o.O så der blev købt en del planter som kunne sættes i den lave afd. af bedet :o)

August 2011:

Billederne viser fra forskellig vinkel at jeg har gravet næsten alle blomsterne op, satte dem i potter så de var nemme at holde styr på, fyldte mere jord op i bedet og gik i "krig" med riven, fik jævnet ud som jeg ville havde det, en højde nede, en skråning op så det blev højere bag til :o)

Juli 2011:

Da vi sluttede for i dag fik jeg taget bælge med ind fra lopinerne, der var flest fra den lyserøde, fik pillet frøene ud, så skulle jeg i morgen kunne få lavet lidt urtepotter med jord i som jeg kan så frøene i, eller vi må købe lidt flødeboller så jeg kan få et lille drivhus, det vil drengene nok ikke være kede af ;oP Har hørt at dem der bliver til planter i år gerne skulle komme med blomster næste år, så det håber jeg de vil gøre ;o)

Juli 2011:

Billede fra anden vinkel og efter jeg havde lavet kanten med åbning. Det andet hvordan det så ud efter der var kommet mere jord derind og jeg havde fået lukket åbningen.

Det mangler kun at komme lidt mere jord i, men det er i nærheden af grantræet i det "hjørne" som jeg er i gang med.

Det bliver et ret så stort et bed, tror det bliver rigtig godt :o)

Juli 2011:

Det var ikke meget vi havde tilbage, nederste billede viser hvordan det så ud da vi løb tør for jord ;o)

Derefter fik jeg tiden til at gå med at lave kanten færdig, sørgede for der var en åbning hen imod trådhegnet, så der kunne køres jord ind den vej.

Da vi fik mere jord, fik gemalen og Roffe kørt en masse ind i bedet, imens var jeg i gang med at ordne et "hjørne" for ukrudt, måtte også flytte lidt på de blomster der står der. Håber at få det færdigt i morgen så jeg kan komme i gang med at sætte blomsterne hvor de skal være :o)

Juli 2011:

Så fik gemalen endelig det længe ønsket ud i et bord og bænk hvor man kan tippe bænksædet op imod bordet :o) det står i nærheden af vores bålsted (hvor den blå plade ligger) for så har vi et sted og sætte os og spise når vi laver mad på bålstedet ;o)

Jeg har fået ryddet ukrudt i resten af området hvor afslutningen af det lange bed er, rullet plastikken ud og lavet huller hist og pist, så er der klar til at kunne blive kørt jord ind :o)

Juli 2011:

Vi blev tilbudt at låne naboens trillebør, så det gik tjept med jorden :o) Gemalen kørte til aften efter de gratis stauder (Mange Tak Ulla :o) dejligt du blev glad for trolden), jeg nåede lige at få dem "smidt" i bedet så de kom i jorden i dag, det var helt mørkt da jeg var færdig og så begynde det ellers at regne.

Håber der bliver lidt timer i morgen uden regn, så vi får kørt mere jord ind og jeg kan få lavet det færdigt. Rykker rundt på planterne når det igen er vejr til det, så de står som de skal :o)

Juli 2011:

Der har været "drøn" på i dag ;o) Har fået fjernet ukrudt og hyppet kartoflerne, man kan lige se hvor Blis gravede en op da jeg lige havde sat dem, for der mangler jo en ;o)

Derefter fjernet en masse ukrudt op langs vores hegn hvor afslutningen af det lange bed er.

Plus fået fordelt den sidst sæk rhododendron jord ud i rhododendron bedet.

Juli 2011:

Gemalen kørte forbi Bauhaus for at se om de havde fået kompostbeholder hjem igen, han var heldig og fik købt 2 med hjem i går, så der er en til hver hjørne i enden af haven, denne her står lige ved bærbuskene hvor jeg igen igen har ryddet for ukrudt ;o)

 

Juli 2011:

Brugte trillebøren til at flyttet en masse fliser ned i denne ende af haven, nøj det var hårdt når de skulle så langt væk fra hvor de stod. næste dag fik jeg lavet meget kant, i dag har jeg fået gået vores store jordbunke efter for rødder og så kørte Roffe jorden ind i bedet så jeg kunne rive det jævnt ud.

Vi har måtte udsætte at hente stauderne til i morgen torsdag, for som man kan se på billedet (viser ca. det halve af afslutningen) havde vi slet ikke jord nok til den store slutning, vi får noget jord hjem i morgen så det kan blive fyldt op :o) Vi var glade for det kunne lade sig gøre at rykke aftalen en dag, så planterne kan bliver gravet op - kørt hertil og så komme i jorden samme dag, så er der jo størst chance for at de ikke falder helt sammen ;o)

Har sat lidt planter der er i potter hen ved grantræet som også skal plantes i denne "afdeling" af det lange bed :o)

Juli 2011:

Yes!! ;o) var lige heldig og får nogen stauder gratis onsdag (giver hende en lille trolde pige som tak ;o) ) de skal bare graves op, så i dag har jeg måtte ud imellem byerne og gøre lidt klar, håber på bedre vejr i morgen så jeg når en masse :o) Tror vi kommer til at mangle jord o.O for laver enden af det lange bed noget dybere end resten af bedet er, vil gerne der kommer til at stå en masse lupiner med tiden, det ser så flot ud når der står en masse i forskellige farver i en stor plagmage :o)

Juli 2011:

Roffe og jeg har fået renset en del fliser for beton der desværre sidder på undersiden af dem, de er nu klar til at blive brugt til afslutningen på det lange bed :o) Tror ikke der er nok her, men så må der renses nogen flere ;o)

Juli 2011:

Fra det gamle lange bed gravede gemalen dette "juletræ" op, så fik Roffe, gemalen og jeg flyttet det hen til det nye hul og dumpet det i, en del jord blev skovlet ned i hullet også blev der ellers vandet godt, og igen senere. Dagene efter regnede det hvilket træet nok har nydt godt af, vi håber det ikke går ud, men vil stå godt her et par meter fra hvor det stod før :o)

Juli 2011:

Her er jordbunken ;o) Der er godt nok mange trillebør fulde jord her!

Juli 2011:

Her set forfra.... mangler nu kun nogen små sten jeg kan "dumpe" ned i hullerne imellem bed kanten og flise kanten, det samme skal ske rundt ved grantræet, så vil begge steder være helt færdige :o) dvs. har muligvis en lille ekstra plan ved grantræet, tiden vil vise om det kan lade sig gøre, men først kan jeg bl.a. i ryggen mærke jeg bør tage mig hvad man vist kalder for "en velfortjent fridag" med mit hækletøj ;o)

Juli 2011:

Snuppede lige et billede fra denne vinkel.

Har nu en stor bunke jord fra da jeg gravede ud rundt om grantræet samt her, den vil bl.a kunne bruges når vi skal grave sand af fra hvor den gamle terrasse lå, så kan vi fordele jorden på det område så det bliver i plan med resten omkring det, derefter få købt græs som så forhåbentlig gør området her flot grønt til næste år ;o)

Juli 2011:

Basse ville gerne hjælpe med at få jord rundt ved ydre kanten af fliserne, så det fik vi gjort sammen :o) de næste dage fejer jeg mere sand hen over fliserne så der kommer nok ned imellem dem, derfor der ligger en lille bunke ;o)

Juli 2011:

Har fejet sand ned imellem fliserne på halvdelen af flise området, derefter hjalp Roffe med at få sat bænken på plads igen.

På billedet sidder Basse og Tobi og kigger på at jeg får fejet sand på ned imellem fliserne på den anden halvdel af området ;o)

Juli 2011:

Rettede jorden af, derefter sandet og kom så i gang med at lægge fliserne, da jeg var nået en 10 rækker mente en nyklippet Tobi at man godt kunne tage sig en lur på dem ;o) Fik klippet ham den anden dag, han nød det som han plejer :oD Sjovt så aktiv han bliver når han ikke er med længere pels, virker til han har en meget bedre livskvalitet sådan :o)

Juli 2011:

Vores nabo havde en palle fliser stående som de ikke kom til at bruge alligevel, dem måtte vi gerne tage hvis vi kunne bruge dem, vi takkede Ja Tak, for det kunne vi nemlig lige her i indhakket på det lange bed ;o)

Fik gravet sand af, gemalen hjalp mig med halvdelen af jorden, synes skovlen begyndte at bliver lidt for tung ;o)

Juli 2011:

Fik ikke opdateret samme dag, men fik taget billederne inden jeg "ramte min hovedpude" ;oP

Her er så billederne som jeg fik taget efter jeg havde lagt sten i + jord blandet med sand, så er planen der skal husløg ned imellem dem hist og pist.

Manglede lidt jord i rhododendron bedet som jeg fik fyldt i inden jeg stoppede for i dag :o)

Juli 2011:

Har fået plantet en kaprifolie mere ved æbletræet, denne er med andre farver end den første, skriver navnet lige pludselig ;o)

Juli 2011:

Fik også lidt andre blomster fra nabo'ens have, bl.a. den bregne jeg har plantet her, så var der en rose, lidt stauder og lidt andet som jeg har fået plantet hist og pist her i formiddag, samt vandet til den "store guld medalje" ;o)

Juli 2011:

Har fået de sidste planter plantet hist og pist i dag, så nu mangler jeg kun de sten der skal hentes som skal være imellem stensætningen og fliserne :o) Håber det bliver i dag og jeg får opdateret senere :o)

Juli 2011:

Havde lidt natur sten som jeg hele tiden havde forestillet mig ville være flot om grantræet, så dem har jeg nu fået placeret rundt om, puttet jord bag - imellem dem til sten beds planterne.

I eftermiddag var vi hos naboen og få sten beds planterne, jeg fik sat lidt her til aften, må vente med resten til i morgen hvor jeg igen kan se noget ;o) Men nu begynder det at ligne noget, takke være vores nabo ligner det hurtigt noget der altid har været der ;o)

Vi har snakket om at købe nogen småsten i morgen, men jeg har fundet nogen mindre sten i bortgives, håber vi får fat i nogen af dem, så jeg kan få afsluttet overgangen imellem natur stenene og fliserne, så kan jeg plante løg planter imellem dem :o)

Juli 2011:

Da jeg havde lagt fliser på den ene side af grantræet kunne jeg se det ville være flot at "indramme" stammen på den måde, så i gang igen med at grave af ;o)

Igen plastik ud og sand oven på, lavede små huller hist og pist så det hele ikke vil "sejle" i vand når det regner, plastikken skal selvfølgelig hindre ukrudt i at komme op imellem fliserne.

Vores nabo var et smut inde i haven hos os, hun fortalte hun havde en masse sten beds planter som havde bredt sig ud i hendes bed, dem måtte vi få hvis vi ville have dem, det takkede vi selvfølgelig Ja Tak til :oD

Juli 2011:

Så er jeg kommet lidt videre med min "plan" ;o) Har fået lagt noget plastik ud, smidt sand og rettet af, også fået sat nogen små "fliser" som var her i forvejen.

Juli 2011:

Som man kan se på det nederste billede har jeg fået udvidet bedet en del til den ene side :o)

Midt billedet viser jeg også har udvidet til den anden side så vi kunne få plads til den store Azalea.

Sidste billede viser det færdigt, det er blevet drøn flot hvis man spørger os ;o)

Det kunne ikke passe bedre at jeg lige netop blev færdig også kom der regn over et par dage :o) Fik også givet gødning rundt ved rhododendronerne som regnen sørgede for kom ned til rødderne ;o)

Juli 2011:

Vi var heldige at der var tilbud på krukker i Jem&Fix, samt at de lige havde det ene sæt tilbage som vi havde set ugen før men ikke ville give fuld pris for ;o) Fik plantet lidt roser og en nellike i hver af dem :o)

Juli 2011:

Så er der gravet mere af.

Jeg går jorden efter for ukrudt, så kan det senere bruges andre steder i haven :o)

Juni 2011:

Sådan her ser der ud når man er klar til at gå ind, det er når man ikke kan se mere ;o)

Jeg er i gang med at grave jord af og er derved stille og roligt i gang med min "plan" ;oP

Juni 2011:

Gemalen får brændt en masse have affald af :o) Roffe og jeg har fået rykket de store sten der lå i en bunke tæt ved grantræet, da jeg har en "plan" hvor i de indgår ;o) også fik jeg slået græsset da der skulle komme regn i morgen.

Juni 2011:

Et billede af lidt fra det lange bed, nu er der flere og flere af planter som er begyndt at blomstre, det begynder at se godt ud efter jeg har fået rykket rundt samt plantet lidt nyt :o) nu skal de forskellige planter bare brede sig.

Juni 2011:

Her er en lille fin stenbeds plante jeg har fået sat, den er ret så sjov at mærke på ;o)

Juni 2011:

Har fået ordnet den ene halvdel af flisegangen og er godt i gang med den anden halvdel, har fået sat blomster i krukkerne som vi købte billigt i Føtex :o) Vi havde en del mursten stående til v. i billedet, der var Roffe rigtig sød og fjerne dem :oD

Juni 2011:

Har fået lavet bedet og sat "davidii'erne" i det, desværre kan sådan planter godt lide skygge hvilket er på den anden side af pilen, så lige pt. har vi en stor parasol stående og lave skygge, men bliver nød til at skulle have lavet et bed magen til på den anden side af pilen....

Nedlægger ikke dette her, men vil sætte noget andet der :o)

Juni 2011:

Et før og efter billede af piltræs "busken" som jeg fik klippet til og ned, skal så have lavet et bed til "davidiierne" foran pilen.

Juni 2011:

Jeg fandt en annonce med en stor gratis azalea og en "busk", busken skulle være en "snebolle" (Viburnum davidii).

Gemalen og Roffe hentede planterne :o)

Juni 2011:

Imens jeg har fjernet ukrudt, har jeg opdaget et par lupiner som er selvsået fra vores lyserøde lupin, de får lige lov til at vokse sig lidt større før jeg flytter på dem.

Juni 2011:

Her er vi lidt længere henne i det lange bed med et før og efter billede af hvordan der så ud og hvordan der ser ud nu :o)

Har flyttet lidt akelejer fra det gamle bed og sat dem op langs hegnet bag liljerne, synes godt nok jeg næsten har fat i alle blomsterne til flytning, men godt skal det nok blive ;o)

Juni 2011:

Astilben blev ikke flyttet så langt ;o) kun lige om på den anden side af storkenæbet efter jeg havde ryddet det næste stykke for ukrudt, fik også plantet en rose jeg håber kommer op, samt engelsk græs, porcelænsblomst og mere....

Juni 2011:

Her et før og efter billede, havde lidt græstotter til v. for stolpen jeg ikke lige havde fået fjernet inden jeg tog efter billedet, men det overlever man nok ;o)

Så må ranunkelbusken godt vokse op ad så man rigtig kan se den ;o)

Juni 2011:

Havde en ranunkelbusk som jeg gerne ville have flyttet andet sted hen, ville plante den tæt på tørrestativet, tænkte at når jeg alligevel skulle grave kunne jeg lige så godt grave det jernrør op som førhen var et tørrestativ (forrige ejer havde sat).

Dette var dog ikke så nemt, da han havde støbt det i :o( Jeg fik gravet det meget fri og kunne rykke lidt på den, gemalen kunne rykke mere og derved få den løftet op, sikke en "klump", den havde jeg aldrig fået op alene ;oP

Juni 2011:

Har fået plantet lidt bag det store grandtræ.

Juni 2011:

Har plantet en kaprifolie (Lonicera heck. "American Beauty") så den kan slynge sig op ad det gamle æbletræ, håber det kommer til at se flot ud og vil dufte godt :o)

Juni 2011:

Det nederste billede er fra 10-5-2011, det imellem er fra den 15-6-2011, det øverste fra 20-6-2011, på de uger havde storkenæbene bredt sig så meget at jeg måtte flytte lungeurten der stod imellem dem og sætte den andet sted plus den astilbe i baggrunden, ukrudt var der også kommet en masse af, som selvfølgelig også blev fjernet.

I stedet plantede jeg længere fremme 2 hvide akelejer og en rose bagtil, håber det vil stå godt sådan, det har i hvert fald givet mere "luft" ;o)

Er i gang med at fjerne ukrudt samt rykke rundt på en masse blomster i det "nye" lange bed, så de kommer til at stå bedre, flytter også blomster fra andet sted i haven hertil.

Juni 2011:

Tiden flyver afsted når man laver ting, så kartoflerne blev først sat i køkkenhaven i starten af juni, håber de bliver til noget alligevel :o)

Juni 2011:

Kunne slet ikke se vores bærbuske ;oP så måtte jo fjerne ukrudt så vi igen kunne se dem ;o)

Maj 2011:

Desværre var de blomster der blev sat sidste år gået til, så har fået plantet roser i midten af de 3 runde bede i forhaven, de skulle gerne blive mellem 60cm til 1m høje :o)

Nu er havearbejdet begyndt igen, vi har en del blomsterløg der skal i jorden hist og pist :o) Køkkenhaven er blevet fræset, så der skal kartofler i og lidt ærter, vi håber at nyde godt af jordbærene i år :o) 2 stk. tomat planter er det også blevet til :o)

April 2011:

Der var tilbud på 4 stk mindre rhododendron, så fik plantet dem i det store Rhododendron bed, denne er der ikke blomster på endnu, men der er allerede på de andre 3 :o)

April 2011:

Vi fik købt 2 "stænger" der gerne skulle blive til hindbærbuske, denne skyder fint, den anden ikke endnu....

 


Copyright © ZentaSOFT.dk 2009 / webmaster