Kreative Nørklerier

::Forside   ::Hæklet   ::Strikket   ::Syet  ::Farver  ::Møbler  ::Haven   ::Diverse   ::Ældre

:: 2015

:: 2014

:: 2013

:: 2012

:: 2011

:: 2010

:: 2009

:: 2008

Oktober 2010:

Så var der tilbud der ville noget!!! ;o) Så flere løg er det blevet til, plus en Ranunkelbusk og en Kaprifolie, samt 2 stk. klematis der dog ikke er med på billedet.

Oktober 2010:

Fik en del små stauder med hjem min Mor havde fået fat i billigt, så har fået dem plantet hist og pist i det lange bed :o)

September 2010:

Har får sat nogle planter i det lange bed, bl.a. en klematis, det er dog planen den skal andet sted hen til næste år.

Har fået nogle løg ned flere steder, bl.a. ude foran i de små runde bede, bliver flot til næste år når det hele kommer op :o)

September 2010:

Den gamle plæneklipper kunne desværre ikke mere, så vi måtte ud og købe en anden.

Man kunne ikke se vores bærbuske for brændenælder, så jeg fik slået det område og manden "smed" fliser rundt om buskene, fliserne skal senere lægges plan med jorden.

September 2010:

Vi fik fat i nogen billige jordbær planter, så jeg fik plantet 3 rækker fragaria "Symhony".

Behøver jeg at skrive, at vi alle glæder os til næste år ;oP

September 2010:

Den store søn og jeg fjernede de sidste fliser fra det store runde bed, forrig ejer havde limet dem sammen :o( så det foregik med hammer og mejsel.

Har fået fjernet mere ukrudt ved det store grandtræ og plantet lidt planter jeg flyttede på :o)

September 2010:

Dagen startede ud med solskin, så jeg nappede lige en pensel og udnyttede det gode vejr der slet ikke skulle ha været her i dag ;o) Har fået malet legepladsen, samt træværket på nogen haveredskaber :o)

September 2010:

Har givet en masse nye dørgerekter første gang maling i dag :o)

Fået en pakke jord mere fordelt i rhododendron bedet.

Samlet flere små fliser sammen og stablet her, startede også med at stable en ny bunke i den anden ende af hegnet, det er fliser fra bl.a. det store runde bed.

September 2010:

Er begyndt at tage kanten op fra det gamle lange bed og stable fliserne her.

Har ellers fået sat nogen blomsterløg i de runde bede i forhaven.

September 2010:

Ukrudten er blevet fjernet i et godt stykke i det gamle lange bed. Vi har (efter billedet blev taget) gravet en del jord op og kørt det ned i den anden ende af haven i nærheden af hvor de 3 Cypres træer står :o)

September 2010:

Her ses det sand jeg har gravet af, har flyttet ca. 12 trillebørfulde ind til videre.

Fik "kugler" ud af en bamse den anden dag, nyt fyld i og syet sammen igen, den var til Blis ;o) en meget blød lidt større "gammeldaws looking" bamse som hun er rigtig glad for at lege med, sætter dog ikke billede ind af den herinde når jeg ikke selv har lavet den fra bunden af.

September 2010:

Langs hegnet er planen, at der skal lægges fliser så de er ca. i plan med dem på bedet, der skal laves et trin eller 2 ned i haven.

September 2010:

Set fra "enden".

Vi tænker .oO(Man kan sætte en bænk i indhakket), det må være ved tanken indtil vi en dag har en bænk vi kan sætte der ;o)

September 2010:

Lidt tættere på, ude til højre lige hvor kanten går ind imod "hækken" , der kan man se hvor meget jeg har måtte grave af indtil nu.

September 2010:

Så var det tid til at vise hvordan jeg har lavet afslutningen på bedet i den her "ende" ;o)

Under billedet er der et billede fra da jeg var igang, kanten er ikke helt færdig, der ligger stadigvæk en masse fliser fra terrassen, der er ikke gravet ud og rettet af endnu.

September 2010:

Har fået lavet et rundt bed mere i forhaven :o)

Den store blomst i baggrunden er en Tricyrtis Tapei have orkide, den lille foran er fra det bed jeg lavede som nummer 2, synes de 2 fyldte for meget i samme bed, så rykkede denne :o)

August 2010:

Laver noget indenfor for tiden, men havde en "tvungen" pause, så fik renset nogen sten og kørt dem over til bedkanten, rettede af og fik sat dem samt kørt noget mere jord over i det :o)

August 2010:

Det store piletræ før og efter :o/

Der har været flere dage med regn samt kraftig blæsevejr, så det store piletræ knækkede, heldigvis "kyssede" det kun lige fliserne på det lange bed, så der ikke skete noget med blomsterne :o)

Vi besluttede at nu skulle det helt væk... det andet som jeg plejer at klippe i form hvert år ryger samme vej, så kan der jo også blive plads til lidt flere bede hvis det er ;oP

August 2010:

Roffe og jeg fortsatte til sent, jeg tog fliser op og stablede så de var lige til at tage for ham, han fik dem op i trillebøren og hen hvor han kunne stable dem så de ikke er i vejen, det blev til en del trillebørfulde ;o)

August 2010:

Jeg nåede at gå et område jord efter for ukrudt, men måtte stoppe da jeg ikke længere kunne se noget, gik så hen og hjalp Roffe på den gamle terrasse.

August 2010:

Det gamle rhododendron bed, jorden er blevet gået efter for ukrudt. Manden gravede jord op og kørte det ned i den anden ende af haven hvor jeg skal bruge det til det lange bed.

Han flyttede en sandbunke jeg havde skovlet sammen, det har været under den gamle terrasse. Vi har tænkt os at genbruge det.

August 2010:

Så er alle 3 i jorden, de er blevet vandet godt, vi er tilfredse, det ser godt ud :o)

August 2010:

Manden og Roffe fik "dumpet" træet i hullet og holdt det imens jeg skovlede jorden i, dejligt at vi endelig kunne få det sat i jorden :o)

Det ser lidt brunt ud, da de stod for tæt sammen uden i forhaven, men det ændrer sig jo nok med tiden ;o)

August 2010:

Roffe og jeg gravede et stort hul til det største træ, det ER et Cypres træ siger min kære Mor ;o) så går ud fra de andre 2 også ER det ;oP

August 2010:

Her ligger hvad der skal laves om til brænde, resten er allerede brændt af :o)

August 2010:

Igen en anden vinkel, nøj hvor det bare pyntede :o)

Under billedet er der et før billede der er under en måned gammel, vi havde dog brændt lidt grene af fra bunken, men fik først taget billede efter vi var startet på det ;oP

Vi nåede desværre ikke at få de 3 træer i jorden inden vi sluttede for i dag, så det bliver i morgen :o)

Bliver skønt når jeg kan komme videre med bedet på den anden side af det store grandtræ, så det bliver helt færdigt :o)

August 2010:

En anden vinkel.

Der skal stadigvæk være komposthjørne der, men noget mindre m2 end før ;oP

August 2010:

Sikke en masse plads vi har fået i hjørnet :oD

 

August 2010:

Manden, Roffe og jeg fik skovlet jorden ud i bunker så jeg kunne rive det nogenlunde plant.

August 2010:

Her er det sidste træ på bålet, det var grantræet, dejlig lyd ;o)

August 2010:

Der skulle godt nok knokles for at følge med o.O

Som man kan se i baggrunden står der også et mindre grantræ, det havde vi ikke lige set til at begynde med ;oP

August 2010:

Der er gang i det andet træ, det havde en 4-5 stammer.

 

August 2010:

Første træ ville ikke vælte da det sad fast højere oppe i "sin makker", så manden måtte stå og svinge det fra side til side imens han skubbede på det, ned kom det til sidst og i den rigtige retning ;o)

Så blev alle grene skåret af inde ved stammen og så fik jeg dem :o) Jeg klippede dem i mindre stykker med ørnenæbet og brændte dem på bålet, de større stykker blev lagt over til de store stammer som skal skæres i mindre stykker til brændeovnen :o)

August 2010:

Der kom gang i bålet igen i dag, nu er der ikke mange grene tilbage, før var der grene så man kun lige kunne se naboens flagstang ude til V. i billedet, og det var højere end hækken o.O det er rart at man igen kan se hækken ;o)

Det har små regnet i perioder i løbet af dagen, men her til aften begyndte det at regne mere, så vi er færdige for i dag.

August 2010:

Så kom Roffe hjem!!!

Manden og Roffe fik spændt det store træ fast til en stige på en sækkevogn (deres fantasi fejler ikke noget), også fik de "kørt" det ind i haven ;o)

Jeg hjalp lidt så kunne godt tillade mig at tage billedet ind på siden ;oP Imorgen skal vi ha de 3 træer i jorden, 2 træer skal fældes osv. ;o)

August 2010:

Er næsten færdig med den anden ende af det lange bed :o) men her ses bedet tæt ved grantræet, hvor jeg har fået fjernet det sidste ukrudt, fyldt mere jord op og plantet blomsterne igen, det sidste jord rev jeg plant med riven, da der var et stort område der var ujævnt her foran bedet.

August 2010:

Samme område efter blomsterne igen er kommet i. Blev næsten færdig med at ordne resten af bedet i dag, sikke en masse ukrudt ;oP og masser af jord der skulle i, det var hårdt.

Bliver rart når jeg er færdig med det, så jeg kan komme videre med kanten :o) har arbejdet lidt på den ind imellem andet, men når det ikke har været så meget af gangen så venter jeg med billede til jeg er færdig.

August 2010:

I dag er der blevet ordnet bed, på dette billede har jeg taget blomsterne op, gået jorden efter for ukrudt og fyldt mere jord i, har måtte gøre det hele vejen, da der skulle mere jord i.

Man kan se hvor meget skvalderkål der er imellem blomsterne til v. på billedet, ikke lige frem noget der er sjovt at skulle ha op o.O

August 2010:

Har fået malet hoveddøren og 2 vinduer på den anden side af huset, imens brændte manden haveaffald af (stadigvæk grene fra sidste år da jeg savede hækken ned).

Senere på eftermiddagen stryrt regnede det ned i nogle minutter, da vi gik ud igen var der stadigvæk ild i bålet, så både manden, Basse og jeg hentede flere grene der kunne komme på bålet :o) Man får bare så meget lyst til pølser med snobrød ;oP

August 2010:

Har malet den anden side af kvisten i dag samt det store kvistvindue. Rykket / plantet lidt blomster, plantet en ribs busk mere, så nu er der 2 ribs - 2 stikkelsbær og 2 solbær buske ;o) Basse opdagede den anden ribs busk havde 2 ribs, så her er billede af den ene ;o)

Desværre begyndte det at regne for meget her til eftermiddag, håber at jeg kan gå udenfor igen i morgen.

August 2010:

I dag malede jeg igen vinduer og den ene side af kvisten før end jeg løb tør for maling, imens gravede manden 3 stk. af dem på billedet op fra forhaven og flyttede dem ind i haven, derefter fik vi dækket hullet til med jord og revet det nogenlunde plant.

August 2010:

Fik flyttet nogen lyng planter over i bedet, plus plantet en lille rhododendron som vi fik til halv pris :o)

Har fået malet nogen vinduer i dag.

August 2010:

Fik taget det her billede næste dag i dagslys. På et tidspunkt bliver det længere til hver side, men for lige nu til at rumme de blomster der skulle flyttes er det godt nok.

Det har stået på afbrænding af diverse grene i dag, jeg fik vendt en del jord i det nye lange bed og taget ukrudt op plus fyldt mere jord på, måtte flytte på nogen af blomsterne, samt plantet nogen vi havde købt.

August 2010:

Fik fyldt mere jord i næste dag, gravede en masse rhododendron op og flyttet hen i det store bed, fik også plantet hortensiaerne, ikke så godt et billede da det var sent.

August 2010:

Desværre ikke jord nok, så vi skal ha lidt mere så kan jeg få plantet de 3 hortensia samt flyttet nogle gamle rhododendron vi har et andet sted, det bed skal nemlig nedlægges.

Nu håber vi på en masse regn i nat, så jorden bliver godt gennemvædet ;o)

August 2010:

Fik beton af en masse fliser og rengjort dem for sand - jordrester med en stiv børste, Roffe og jeg stablede dem i trillebøren og han kørte den hen hvor jeg havde fået lagt et lag.

Var næsten færdig med 4 række da manden kom hjem, han spørger om det ikke ville være smart at lægge plastikken under den øverste række, så af med dem igen ;o) og fælles fik vi lagt plastikken ud, så på med den sidste række igen ;o) Han bar sækkene ind på plastikken og skar dem op, så kunne jeg få jorden fordelt.

August 2010:

Der er så mange fliser, nogen blomster der skal flyttes nu og her! så måtte lige springe fra min kant og lave dette her..

August 2010:

Manden savede en dag et gammelt kirsebær træ ned samt et æble træ (vi har i forvejen et af hver).

Har fået plantet et Elstar æbletræ (til v. i billedet), et Conference pæretræ (til h. i billedet). Plantede 2 Asters i det lange bed.

Har flyttet en masse blomster over i det lange bed. Ordnede en masse fliser, da de har en del beton på bagsiden :o/

August 2010:

Er blevet færdig med at klippe hæk. Har fået arbejdet noget mere på kanten på det lange bed, fået flyttet noget jord op i det hvor der trængte til mere og jævnet det ud.

August 2010:

DMI har ikke fejlet denne gang, benytter dog enhver mulighed for at komme ud imellem bygerne! Har fået arbejdet noget mere på kanten... har måtte klippe hækken mere så manden kunne komme til at sætte hønsehegn på det gamle hegn, da Blis desværre finder flere udgange! Er kommet igang med at klippe toppen af hækkene, måtte stoppe hvor stigen står da det igen begyndte at regne ;o/ Har lige været ude og rive det afklippede i bunker. Den anden dag fik jeg plantet nogen planter ud og sat nogen nye i potterne indenfor.

Juli 2010:

Har fået arbejdet mere på kanten, men venter med at vise afslutningen til jeg er helt færdig i den "ende" ;oP

Har fået lavet en stor bunke sand på terrassen, den flyttede manden (genbrug) til et senere tidspunkt. En stor jordbunke fik han skovlet op i trillebøren og derefter røg det over i bedet, samt flyttet de ukrudsbunker jeg har fået lavet hist og pist ;o)

Kan dog vise dette billede hvor man burde kunne se der nu er 4 rækker i stedet for 3. Jeg fjernede alle fliser i øverste række, da de er nøje udvalgte til at ligge øverst ;o) derefter kom række 3 på også igen top fliserne, vi synes det blev bedre efter 4 række, godt nok skal der så mere jord i bedet, men det har vi også :o)

Håber på okay vejr i morgen så jeg kan fortsætte. DMI siger dog regn de næste mange dage, skulle der vist også ha været i dag, så man har vel lov at håbe de tager fejl ;o)

Juli 2010:

Billedet til v. da jeg troede jeg var færdig for i dag, men det var jeg ikke o.O de ca. 4 meter jeg havde nået i dag skulle jeg nemlig rette op på, for jeg havde skrånet dem hen imod terrassen :o/ så af med 2 lag fliser og rette op på den nederste række, blev heldigvis færdig inden det blev helt mørkt så jeg ikke skal starte på det i morgen!

Juli 2010:

Her skal det lange bed afsluttes i den her "ende" ;o) Synes godt man kan skimte hvor her var et bed på terrassen nær hegnet. Har en plan her til sidst med kanten, så imorgen får vi at se om vi finder det pænt ellers må jeg lave det anderledes end tænkt ;o)

Det er meningen at der med tiden skal lægges fliser langs hegnet, så afslutter bedet et stykke fra hegnet så der vil være plads til fliserne og til når jeg engang imellem skal male hegnet.

Juli 2010:

Der var et rundt bed lige inden hegnet i den anden ende af samme side på terrassen, fik de små grå fliser op og stablet pænt her hvor der står nogen store fliser vi havde regnet med vi kunne bruge til en bålplads, men desværre ser det ikke ud til vi har nok, så vi vil bruge dem til noget andet. Bag de grå fliser har jeg stablet nogen af dem som jeg bruger til bed kanten, de er pt. ikke noget til da de er knækket.

Juli 2010:

Idag gik jeg igang med at fjerne flere fliser fra terrassen, det var noget hårdt så Roffe kom ud og gav en hånd med :oD Vi fik godt nok taget mange op o.O Imens kunne vi høre manden save en masse brænde ude foran udbygningen :o)

Juli 2010:

Fik dog taget en del fliser op samt en anden type der var rundt om et "rundt" bed i kanten af terrassen, gik fliserne igennem og lagde dem op i rækker så de er klar til imorgen.

Jow jow Blis synes da det er spændende ;o)

Juli 2010:

En anden vinkel.

Juli 2010:

Skulle lige ha et billede med fra denne vinkel. Kanten stopper hvor terrassen starter, så imorgen skal jeg fjerne fliser på terrassen for at kunne arbejde mere på kanten.

Juli 2010:

Senere på dagen er kanten blevet noget længere ;oP jordbunken fik jeg revet ud på et sted hvor plænen var "sunket" (til h. i billedet).

Måtte grave et større hul i jorden, da en af de store blomster "knolde" skulle rykkes lidt ind, da den stod for langt ude i forhold til hvor kanten skulle være, manden hjalp med at få den rykket :o)

Juli 2010:

Øv Bøv :o( i dag da jeg skulle ha fliserne på langsiden opdagede jeg at jeg var kommet forkert rundt i hjørnet, så jow jow har måtte sætte dem om, men så var det også fint :o)

Måtte grave noget græs af, for at det lå højere end det resterende i haven, fik en del jord ud af det efter græsset blev rystet godt ;o) Manden hjalp mig til sidst med gravearbejdet, det var lige hårdt nok for min ryg. Roffe hjalp med at få rystet jorden af græsset i en bunke :o)

Juli 2010:

Manden kørte nogen af fliserne i trillebøren ind i haven, vi fik dem stablet med nogen meters mellemrum, så rensede jeg dem alle for beton og kom godt igang med at sætte dem :o)

Manden har fjernet noget ukrudt i forhaven med en buskrydder, Roffe fjernede rester fra nogen mursten, så er det område klar til at jeg kan slå græsset i morgen og få kigget på de 3 "juletræer" (ikke os der har plantet dem) som vi nok skal ha flyttet, for de er blevet alt for store til at være i forhaven.

Juli 2010:

Blis holder lidt øje med mig da jeg satte solarlamperne i haven ;o) Fik også plantet de 2 blomster i baggrunden (den hvide og den rødlige). Vi snakker om at ramme det lange bed ind med samme fliser som i de små bede ude foran huset, det ser jo godt ud og vi har masser af dem :o)

Juli 2010:

Roffe og jeg har samlet 30 solarlamper, ser vildt ud som de ligger der og lyser i kassen o.O

Juli 2010:

Lavede et mere dagen efter :o) De pynter på græsset foran vores hus :o)

Manden har fået fældet et lille grimt æbletræ, et lille kirsebærtræ samt et endnu mindre mirabelletræ (vi har stadigvæk det større gamle æbletræ samt et kirsebærtræ), planen er at vi skal ha et pæretræ, samt et æbletræ, det vi har er madæbler.

Vi skulle ha et hyldebærtræ stående i nærheden af vejen, det skal rykkes om i have lige pludselig.

Juli 2010:

Havde blomster der skulle plantes men ikke nok marksten så jeg kunne lave et rundt bed med dem, så manden fandt på denne ide til et lille bed da vi har ret mange af disse fliser, han bar fliser hen og jeg lagde dem, så blev der hentet jord og plantet.

Vi er meget tilfredse med resultatet, det ser godt ud og ikke noget alle andre har, så regner med at der kommer flere bede af den slags ;o)

Juli 2010:

Blev helt færdig den næste formiddag :o) imens satte manden hønsehegn fast i vores andet trådhegn på det stykke hvor jeg fik klippet grene af i går (man kan skimte det i enden af hegnet også mod v.), så nu kan Blis ikke komme ud der ;o)

Juli 2010:

Er igang med at male det andet hegn i haven, det begyndte dog at regne da jeg var gået igang med det 3 fag, så måtte stoppe, fortsætter i morgen :o)

Efter det begyndte at regne måtte jeg klippe i nogen træer da Blis pludselig stod på den anden side af tråd hegnet, så nu kan man se hvis hun går i nærheden af tråd hegnet lige der, vi snakker om evt. at købe noget hønsenet, det kan hun da ikke komme igennem. Kunne kalde hende til mig :o)

Juli 2010:

Måske lidt svært at se, men her i v. hjørne af haven har jeg fået plantet 2 solbær, 2 stikkelsbær og 1 ribs, der var ikke 2 så vi må se om vi kan få fat i en mere en anden dag :o) De skal nok blive større med tiden ;o) Kunne godt tænke os en Hyldebær i haven en dag.

Får løbende taget en del billeder af blomster fra haven, håber at kunne bruge billederne til at male efter engang i vinter :o)

Juli 2010:

Hegnet "skreg" på maling, så det fik jeg givet det i dag ;o) Farven snyder på billederne her.

Juli 2010:

Manden skrabede ukrudt væk fra stien, jeg lavede kanten. Har fået klippet piletræet ved havemøblerne. Har fået et par krukker ud og plantet lidt blomster i dem, i den blå er det en Flittig Hans.

Juli 2010:

Der var billige Hawai blomster i A-Z, så vi fik købt lidt hjem til krukkerne :o) Satte også nogle husløg som jeg har haft fået med hjem fra mine forældre, der var 2 forskellige slags :o)

Juli 2010:

Hækken i enden af haven, næsten færdig med siden...

Juli 2010:

Har klippet hækken, mangler toppen, kan ikke helt hitte ud af om jeg vil bruge min "trofaste" hæksaks eller en elektrisk hækkeklipper...

Juli 2010:

Billede fra sidste år af hjørnet, samt nyt.. jeg fik fjernet lidt med min håndsav, manden tog over og savede det sidste med mortorsaven :o)

Juli 2010:

Busk klippet til.

Juni 2010:

Har fået noget jord over i det lange bed og har fået sat lidt sten langs kanten.

Juni 2010:

Synes bare det var et flot billede af æbletræet, så satte det ind på siden selvom jeg ikke har "klippet" eller noget andet i det ;oP

Juni 2010:

Flyttede det i krukken over i det lange bed.

Juni 2010:

Bare et flot billede af noget jeg ikke ved hvad er?

Droppede pt. den første sommer bluse, arbejder dog på en ny når jeg slapper af ;oP håber den bliver til noget...

Ind imellem haven - nørklen frisker jeg den stores værelse op :o)

Juni 2010:

Et område fra det gamle lange bed, hvor blomsterne stod og et billede efter de er fjernet, de kom hen i det lange bed.

Juni 2010:

Nogle blomster flyttet over i den ene krukke.

Juni 2010:

Nogle blomster flyttet over i det lange bed.

Juni 2010:

En blomst flyttet over i det lange bed.

Juni 2010:

Har fået fjernet ukrudt flere steder i haven, her er det i det runde bed på terassen :o) Det engelske græs er efterhånden blevet til nogle store flotte "knolde", smukt står de når der er blomster på :o)

Mit nørklen (sommerbluse) gik det ikke så godt med, så en dag når jeg har tid må jeg gå i "tænkeboksen", for lige nu er der ikke tid til at tænke nærmere over hvordan og hvorledes :o/

Maj 2010:

Fik en del stiklinger med hjem fra min Mor, så dem har jeg fået plantet hist og pist i det "nye" lange bed. Er ellers så småt igang med at flytte flere blomster væk fra det gamle lange bed, da planen er der skal lægges fliser der.

Vi fik købt lidt nye planter, dem synes Blis åbenbart hun skulle være med til at plante, så til vores alles fornøjelse fik hun gravet et hul ;o) Dog måtte hun til sidst ind så jeg kunne blive færdig med at plante ;o)

Vores havemøbler - pool osv. er kommet ud i lyset igen, det var rart ;o)

Når vi ikke er ude eller Blis sover forsøger jeg at nørkle lidt på en sommerbluse hvilket ikke det nemmeste :o/ det bomulds garn jeg har er ikke det helt rigtige, så målene blev anderledes på min test, har måtte regne på hvor mange masker jeg kunne tillade mig at forøge med uden at det går ud over mønstret., så nu håber jeg det går godt med den ;o)

 


Copyright © ZentaSOFT.dk 2009 / webmaster